Workshop: Percussie Optreden


Pamela Stolze

By Coen van Vollenhoven,

Stichting Avifauna Vogelpark logo

Jullie deden het echt fantastisch! De opening van het Madagaskar Verblijf was hierdoor een super geslaagde middag. Goede muziek, goed weer, de apen deden goed mee! Publiek razend enthousiast.

  Category:
  Comments: Comments off

Hans-Peter Helder

By Coen van Vollenhoven,

Toro-Evenementen-logo

Verschillende keren heb ik Coen van Vollenhoven nu geboekt bij evenementen en gezien hoe hij werkt. Zijn djembé workshops zijn geweldig!

Allereerst vanwege de interactie tussen Coen en de groep. Veel trainers weten hoe moeilijk het soms is om echt iedereen betrokken te krijgen bij hun workshops. Door Coen’s eigen enthousiasme en uitstraling doet iedereen binnen de kortste keren helemaal mee.

Wat zijn workshops ook bijzonder maakt is dat het iedere keer een unieke beleving is. Hij draait niet z’n kunstje – hij gebruikt geen script wat hij uit zijn hoofd geleerd heeft met vaste zinnen en geijkte grappen.

Hij ziet en hoort zijn deelnemers, reageert op hun woorden en lichaamstaal. Hierdoor grijpt hij hun aandacht en trekt ze mee naar waar hij ze hebben wil. Deze spontane opbouw zorgt voor een prachtige natuurlijke spanningsboog die maakt dat Coen echt ergens komt met een groep.

Ik heb hem bezig gezien in de bloedverzengende hitte tijdens het theaterfestival in Doetinchem. Terwijl de mussen van het dak vielen stond iedereen bij hem te lachen en te swingen…

Op het Huntenpop festival had hij geen enkele moeite om zijn publiek aan het trommelen te krijgen. En dat is beslist niet het makkelijkste publiek (er wordt hier flink gedronken). Bij Coen hadden ze die behoefte totaal niet maar deden enthousiast mee op de trommels.

Onlangs had ik Coen gevraagd of hij een workshop kon verzorgen voor mensen met een spierziekte. Ondanks dat dit een ernstige handicap is en zij niet in staat waren stevig op de trommels te roffelen, speelde Coen uitermate creatief op de situatie in door te benadrukken wat ze wel konden. En weer stond de workshop als een huis.

Ik denk dat iets pas goed is als het ‘echt’ is. Coen is echt. Zijn workshops zijn uniek en authentiek. En bovendien is hij gewoon een bijzonder sympathieke vent.

Warm aanbevolen!

  Category:
  Comments: Comments off