Workshop: PowerJam


Sjef en Peter

By Coen van Vollenhoven,

Coen, nog een bedankje voor je presentatie afgelopen zondag. De bedoeling was om wat te leren en lol te hebben met elkaar. Dit is ten volle gelukt, dankzij je bevlogen inbreng. Het paste precies in het programma en we hebben ervan genoten!

  Category:
  Comments: Comments off

Matthijs van Klink

By Coen van Vollenhoven,

TNO-Rijswijk-logo

Tijdens de workshop kregen we goede persoonlijke begeleiding. Er werd veel gelachen en iedereen had het erg naar zijn zin. Zelfs de volgende dag waren mensen nog op hun bureau’s aan het trommelen!

  Category:
  Comments: Comments off

Marieke van Ginkel

By Coen van Vollenhoven,

School-De-Prinsenhof-logo

We hebben enorm genoten allemaal. Als jonge honden werd er naar de cirkel met trommels gerend. Op de meeste uitjes is dat gevoel ‘tegen elkaar’ aanwezig of je gaat in groepjes uiteen. Dit was de eerste keer ‘met z’n allen’ en dat gaf een enorme kick!

  Category:
  Comments: Comments off

Martin Waser

By Coen van Vollenhoven,

Fred-en-Douwe-logo

Ik kan je website volschrijven met het spannende gevoel wat iedereen had, toen ze de zaal inkwamen. Ook kan ik een verhaal schrijven over het enthousiasme van jou, wat je direct over wist te brengen op de groep.

Misschien ga ik het wel hebben over de trots die er heerste toen alle ritmes samenkwamen in een harmonieus geheel. Of zal ik het hebben over het meisje dat – toen we na afloop naar buiten liepen – me vertelde dat dit het mooiste uitje was tot nu toe.

Het Afrikaanse lied dan, wat de gehele dag te horen was. Of de spontane sessie, die tijdens het avondfeest werd gedaan met een aantal barkrukken.

Ach, de ruimte is beperkt, dus ik hou het maar bij één woord: FENOMENAAL!

Dank je wel!

  Category:
  Comments: Comments off

Hans-Peter Helder

By Coen van Vollenhoven,

Toro-Evenementen-logo

Verschillende keren heb ik Coen van Vollenhoven nu geboekt bij evenementen en gezien hoe hij werkt. Zijn djembé workshops zijn geweldig!

Allereerst vanwege de interactie tussen Coen en de groep. Veel trainers weten hoe moeilijk het soms is om echt iedereen betrokken te krijgen bij hun workshops. Door Coen’s eigen enthousiasme en uitstraling doet iedereen binnen de kortste keren helemaal mee.

Wat zijn workshops ook bijzonder maakt is dat het iedere keer een unieke beleving is. Hij draait niet z’n kunstje – hij gebruikt geen script wat hij uit zijn hoofd geleerd heeft met vaste zinnen en geijkte grappen.

Hij ziet en hoort zijn deelnemers, reageert op hun woorden en lichaamstaal. Hierdoor grijpt hij hun aandacht en trekt ze mee naar waar hij ze hebben wil. Deze spontane opbouw zorgt voor een prachtige natuurlijke spanningsboog die maakt dat Coen echt ergens komt met een groep.

Ik heb hem bezig gezien in de bloedverzengende hitte tijdens het theaterfestival in Doetinchem. Terwijl de mussen van het dak vielen stond iedereen bij hem te lachen en te swingen…

Op het Huntenpop festival had hij geen enkele moeite om zijn publiek aan het trommelen te krijgen. En dat is beslist niet het makkelijkste publiek (er wordt hier flink gedronken). Bij Coen hadden ze die behoefte totaal niet maar deden enthousiast mee op de trommels.

Onlangs had ik Coen gevraagd of hij een workshop kon verzorgen voor mensen met een spierziekte. Ondanks dat dit een ernstige handicap is en zij niet in staat waren stevig op de trommels te roffelen, speelde Coen uitermate creatief op de situatie in door te benadrukken wat ze wel konden. En weer stond de workshop als een huis.

Ik denk dat iets pas goed is als het ‘echt’ is. Coen is echt. Zijn workshops zijn uniek en authentiek. En bovendien is hij gewoon een bijzonder sympathieke vent.

Warm aanbevolen!

  Category:
  Comments: Comments off