Mijn naam is Coen van Vollenhoven en ik ben percussionist, songwriter en kleinkunstenaar. Door heel Nederland geef ik percussie workshops en lessen Afrikaans trommelen. Met een jazz-drummer als vader ben ik al vroeg in aanraking gekomen met ritme en muziek.

Het volgen van verschillende cursussen en workshops en het spelen in diverse groepen en bandjes, hebben mij tot een allround drummer, percussionist en performer gemaakt.

Sinds 1998 is mijn hobby mijn werk.

Trommel Workshops

Mijn publiek variëert van managers tot verstandelijk gehandicapten; van moeders tot moeilijk opvoedbare jongeren. Ik geef trommel workshops voor families, bedrijven, scholen, stichtingen, verenigingen en buurthuizen door heel Nederland.

Djembé Lessen

Daarnaast geef ik op de maandag- en dinsdagavond lessen in djembé en doun-doun spelen aan tieners en volwassenen die de techniek en ritmes echt in de vingers willen krijgen. Mijn groepen zijn inmiddels zo goed, dat we onder de naam Djembé Djeli ook regelmatig een percussie optreden verzorgen!

De Stippie Show

In 2014 kwam de Stippie Show erbij. In opdracht van Kinderdagverblijf De Lange Wei schreef ik voor hun jubileum een muziektheater show over een insectenband onder leiding van lieveheersbeestje Stippie. De show was zo’n succes dat ik deze nu ook opvoer op festivals, in scholen en op andere kinderdagverblijven.

Wat een leuk werk heb ik toch!

Ik ben verslingerd aan mijn conga’s en djembé’s en ik wil graag mijn passie voor percussie met je delen. Want ik vind het heerlijk om met mensen te werken en samen iets moois te produceren. Sinds 1998 heb ik het voorrecht gehad om letterlijk honderden mensen een onvergetelijk feestelijke percussie ervaring te bezorgen. Een herinnering om te koesteren…

Een enkele keer schrijft iemand een stuk zoals hieronder – en ik word hier wel een beetje verlegen van. En tegelijkertijd denk ik dan ‘wat een leuk werk heb ik toch!’

Als iedereen blij en met meer energie dan bij binnenkomst vertrekt, rij ik met een voldaan gevoel naar huis – en meestal buiten de spits! Het is niet ongebruikelijk dat ik thuiskom met een bos bloemen en een fles wijn. Soms word ik een paar dagen later ook nog verrast met een mooie bedankkaart. Wat wil je dan nog meer?

Coen van Vollenhoven van RitmeOpMaat.nl - portretfoto

Verschillende keren heb ik Coen van Vollenhoven nu geboekt bij evenementen en gezien hoe hij werkt. Zijn djembé workshops zijn geweldig!

Allereerst vanwege de interactie tussen Coen en de groep. Veel trainers weten hoe moeilijk het soms is om echt iedereen betrokken te krijgen bij hun workshops. Door Coen’s eigen enthousiasme en uitstraling doet iedereen binnen de kortste keren helemaal mee.

Wat zijn workshops ook bijzonder maakt is dat het iedere keer een unieke beleving is. Hij draait niet z’n kunstje – hij gebruikt geen script wat hij uit zijn hoofd geleerd heeft met vaste zinnen en geijkte grappen.

Hij ziet en hoort zijn deelnemers, reageert op hun woorden en lichaamstaal. Hierdoor grijpt hij hun aandacht en trekt ze mee naar waar hij ze hebben wil. Deze spontane opbouw zorgt voor een prachtige natuurlijke spanningsboog die maakt dat Coen echt ergens komt met een groep.

Ik heb hem bezig gezien in de bloedverzengende hitte tijdens het theaterfestival in Doetinchem. Terwijl de mussen van het dak vielen stond iedereen bij hem te lachen en te swingen…

Op het Huntenpop festival had hij geen enkele moeite om zijn publiek aan het trommelen te krijgen. En dat is beslist niet het makkelijkste publiek (er wordt hier flink gedronken). Bij Coen hadden ze die behoefte totaal niet maar deden enthousiast mee op de trommels.

Onlangs had ik Coen gevraagd of hij een workshop kon verzorgen voor mensen met een spierziekte. Ondanks dat dit een ernstige handicap is en zij niet in staat waren stevig op de trommels te roffelen, speelde Coen uitermate creatief op de situatie in door te benadrukken wat ze wel konden. En weer stond de workshop als een huis.

Ik denk dat iets pas goed is als het ‘echt’ is. Coen is echt. Zijn workshops zijn uniek en authentiek. En bovendien is hij gewoon een bijzonder sympathieke vent.

Warm aanbevolen!

Hans-Peter Helder van Toro Evenementen: Coen's workshops zijn uniek en authentiek

Hans-Peter Helder,
Toro Evenementen, Doetinchem.

Percussie workshop boeken? Volg dan dit handige stappenplan:

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan mijn werk:
mensen een goede tijd bezorgen!