Group: Kosten en korting


Wat betaal je voor een percussie workshop?

By Coen van Vollenhoven,

Hier kan ik je helaas geen duidelijk antwoord op geven. Een percussie workshop is nu eenmaal geen pak melk met een vast tarief. De prijs is afhankelijk van:

  • het aantal deelnemers
  • de reiskosten
  • de tijdsduur
  • de doelgroep

Een bedrijfsuitje is anders dan een familiefeest. De opening van een evenement vereist weer een andere aanpak dan een feest voor het goede doel. En wanneer je me bij een markt of festival wilt hebben, dan gaat het niet om een vast aantal deelnemers, maar om het aantal uren dat de markt duurt.

Voor scholen en sociaal culturele instellingen gelden andere fiscale regels waardoor zij minder hoeven te betalen dan bedrijven en particulieren. Bovendien kunnen scholen een gedeelte van de prijs betalen met CKV bonnen.

Niet alleen het ritme maar ook de prijs is dus op maat!

Wanneer je online het offerte formulier invult, zal ik je aan de hand van de gegevens die je hierin vermeldt zo snel mogelijk een prijsvoorstel doen toekomen. Deze offerte is geheel vrijblijvend. Pas als je akkoord gaat met mijn voorstel wordt de boeking definitief.

  Category:
  Comments: Comments off

Moeten we zelf djembé’s huren?

By Coen van Vollenhoven,

Voor alle workshops geldt dat het gebruik van de percussie-instrumenten bij de prijs inbegrepen is. Bij grote groepen huur ik zelf extra djembé’s maar daar hoef je dus niet extra voor te betalen!

  Category:
  Comments: Comments off

Geef je korting aan grotere groepen?

By Coen van Vollenhoven,

Ja, in principe hanteer ik de regel: hoe groter de groep hoe groter de korting.

  Category:
  Comments: Comments off

Wanneer reken je wel en wanneer niet btw over je workshops?

By Coen van Vollenhoven,

In principe moet ik altijd btw in rekening brengen omdat ik een zelfstandig ondernemer ben. Alleen voor het onderwijs geldt de regel dat workshops aan jongeren tot 21 jaar btw vrijgesteld zijn.

Verder vallen workshops onder het 21% BTW tarief en optredens onder het 6% tarief.

  Category:
  Comments: Comments off