Group: Percussie Workshops


Hoeveel mensen kunnen er maximaal aan een trommel workshop meedoen?

By Coen van Vollenhoven,

Je kunt beter vragen hoeveel mensen er minimaal mee moeten doen, want een maximum aantal deelnemers is er in principe niet…

De kleinste groep die ik ooit heb gehad bestond uit 5 deelnemers. Kleiner kan ook echt niet. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar minimaal 10 deelnemers. De grootste groep waar ik tot nu toe mee getrommeld heb, bestond uit zo’n 350 mensen. Te gek!

Wanneer er meer dan 50 mensen ineens meedoen, huur ik extra djembé’s en neem ik een collega trommelaar mee.

  Category:
  Comments: Comments off

Organiseer je ook open dagen zodat ik eerst eens kan kijken of ik je wel wil inhuren voor een workshop?

By Coen van Vollenhoven,

Ik organiseer een paar keer per jaar open lesdagen voor iedereen die overweegt lessen afrikaans trommelen te nemen. In de zomermaanden sta ik regelmatig op festivals en braderieën en dergelijke. Bel me even of ik binnenkort ergens bij je in de buurt te zien ben.

(Overigens geeft het filmpje op de homepage van deze site een redelijk impressie van hoe een workshop van mij is opgebouwd!)

  Category:
  Comments: Comments off

Hoe ga je om met deelnemers die een fysieke handicap hebben zoals reuma, parkinson, spierziektes e.d.?

By Coen van Vollenhoven,

Er is bijna altijd wel een instrument dat op de een of andere manier bespeeld kan worden, alhoewel ik wel moet toegeven dat het soms niet makkelijk is voor degene die zo’n handicap heeft. Wat ik veel zie is dat ze ondanks de handicap toch enorm genieten van het geheel, de muziek en het enthousiasme van de rest van de groep.

  Category:
  Comments: Comments off

Hoe oud moet je minimaal zijn om je workshops leuk te vinden en er wat aan te hebben?

By Coen van Vollenhoven,

Bij familie feesten schuiven regelmatig kleuters aan en zitten ook vaak peuters lekker mee te doen. Wel is het zo dat de concentratie van hele kleintjes meestal niet zo lang is.

Kinderen vanaf een leeftijd van 7 à 8 jaar zijn meestal goed in staat om een volledige workshop mee te trommelen.

Wanneer de groep voornamelijk uit jonge(re) kinderen bestaat, dan is de Percussie Karavaan een hele geschikte workshop. Kinderen tot en met 8 jaar zijn ook dol op de Stippie Show, een interactieve muziek-theater show.

  Category:
  Comments: Comments off